اهمیت ونقش صنایع غذایی در توسعه اقتصاد ملی کشور

اهمیت ونقش صنایع غذایی در توسعه اقتصاد ملی کشور چگونه متبلور می شود؟

مقدمه

کشاورزی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور و تامین کننده 80 درصد نیاز های غذا یی و یک چهارم تولید نا خالص داخلی , یک سوم اشتغال و … است . صنایع کشاورزی با توجه به اثار مستقیم و غیر مستقیمی که در بخش کشاورزی بر جای می گذارد, در شکوفا یی کشور ها به اقتصاد کشورهای در حال توسعه نقش بسزا یی دارد وشناخت نقاط قوت , فرصت ها و نیز مشکلا ت وتنگنا ها ی ان می تواند کشور را به چشم اندا زها یی روشن تر در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به ان رهنما شود .

فرصت ها, مزایا و نقاط قوت صنایع غذا یی در کشور ایران , امکانات بالقوه و ظرفیت های وسیع و قابل توسعه ای دارد; به طوری که با مساحتی حدود 648/1 میلیون هکتار نزدیک به 25/1 خاک اسیا را تشکیل می دهد . زمین های قابل کشت, جنگل ها ومراتع طبیعی , اقلیم متفا وت و ذخایر ﮋنتیکی قابل توجه , فلور غنی و بر خورداری از نیروی خورشید از جمله امکانات و منابع کشاورزی کشور است که تولید انواع و اقسام محصولات کشاورزی سرد سیری, نیمه گرمسیری و گرمسیری را میسر ساخته است. هم چنین صنایع وابسته به کشاورزی به دلایل گوناگون, اهمیت ونقش بسزایی در توسعه فعا لیت های کشاورزی و توسعه اقتصاد ملی دارند.

از جمله این دلایل می توا ن موارد زیر را بر شمرد:

1) افزایش تولید و امنیت غذا یی
2) تامین نیازهای عمده معیشتی جا معه و مواد خام مورد نیاز بسیاری از صنایع
3) خود کفایی در محصولات و فراورده های کشاورزی
4) کاهش ضا یعات
5) افزایش درامد کشاورز
6) اشتغا ل زا یی
7) عدم مهاجرت از روستا به شهر
8) افزایش ارزش افزوده
9) افزایش صادرا ت
10 ) جلوگیری از خروج ارز برای واردات مواد غذایی
11)  جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی
12) افزایش بهره روی نیروی انسانی و سرمایه
13)  وابستگی کم به مواد اولیه مصرفی خارج از کشور
14) وابستگی کم ارزی نسبت به سایر بخش ها
15)  کمترین میزان سرمایه گذاری در مقایسه با سایر بخش ها
16 )  ارتقای دانش فنی و مهارت ها
17)  مبارزه با تورم
18)  وجود بازار مصرف برای بیشتر محصولات
19)  وجود بازار های منطقه ای و بین المللی برای این محصولات
20)  ایجاد تنوع در تولید ومصرف مواد غذایی
21)  افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی
22)  کاهش زمان پخت غذا
23)  عرضه بهداشتی تر محصولات غذا یی
24)  رعایت استاندارد های مواد غذایی
25)  صرفه جو یی در وقت

شاخص های عمده اقتصادی صنایع غذایی در کشوربر اساس اطلاعات موجود , تعداد واحد های صنایع غذایی اوایل انقلاب اسلامی در سطح کشور اندک بود وبخش بزرگی از نیازهای غذا یی مردم از طریق واردات تامین واین امر موجب خروج ارز بسیار از کشور می شد . پس از پایان جنگ , واحد های صنایع غذایی توسعه یا فتند وبسیاری از انها با توجه به مقتضیا ت زمان به با ز سازی و نو سازی خطوط تولید پرداختند و تولیدات خود را افزایش دادند.

در شرایط کنونی بر اسا سامار وزارت صنایع ومعادن , واحد های فعال صنایع غذایی 7370 واحد هستند که به میزان سرمایه گذاری 12670 میلیارد ریال و با اشتغال زایی 200644 نفر مشغول به فعالیت هستند.هم چنین بر اساس امار وزارت جهاد کشاورزی واحد های فعال صنایع غذایی , 235 واحد و میزان سرمایه گذاری 240130 میلیون ریال و با اشتغا ل 2686 نفر مشغول کار هستند.

فهرست مطالب::

اهمیت و نقش صنایع غذایی در توسعه اقتصاد ملی کشور

مقدمه

تهدید ها , نقاط ضعف و تنگنا های صنایع غذا یی

جایگاه صنایع تبدیلی تکمیلی بخش کشاورزی در توسعه اقتصادی

نتیجه گیری


مقالات مرتبط :

پایان نامه بررسی تأثیر فناوری اطلاعات بر رفتار سازمانی کارکنان اداره گاز

پایان نامه تأثیر آمیخته ترفیع بر رفتارهای پس از خرید مصرف کنندگان محصولات غذایی شرکت کاله

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • پشتیبانی واتساپ در صورت هرگونه مشکل (لطفا واتساپ)
  • راهنمای خرید

پشتیبانی واتساپ کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *